Bevezetés új játékosok számára
Vissza a tartalomjegyzékhez


Üdvözöllek a Zöld Sárkány legendája, Bevezetés új játékosok számára fejezetében

Mucsajröcsöge tere
A Zöld Sárkány Legendája (LotGD - Legend of the Green Dragon) egy fokozatosan bövülö, változó játék, egyre több felfedeznivaló dologgal és területtel. Könnyü elveszni, ezért tartsd észben, hogy a központ Mucsajröcsöge tere, ahonnan kalandra indulsz. Innen elindulva minden várost, boltot és egyéb érdekes helyet elérsz, néhányat kivéve (ezekröl majd egy kicsit késöbb mesélünk). Ha eltévedtél, vagy nem tudod hogy merre folytasd utadat, akkor térj vissza Mucsajröcsöge föterére és újra tudsz majd tájékozódni.

Az elsõ napod
Az elsõ napod ebben a világban nagyon zavarbaejtõ lehet! Sok információ ér egyszerre, de nyugalom, nincs mindenre szükséged az elején! Egy dolgot kell szem elött tartanod: az életerödet. Ezt az "Információk" dobozban találod. Nem számít milyen mesterséget választottál a végén, te egyike vagy a harcosoknak, ezért meg kell tanulnod hogyan harcolhatsz. Ennek legjobb módja, ha elmész az erdöbe, és megölhetö szörnyek, lények után nézel. Ha találsz egyet, automatikusan megtámadod, de gyözödj meg róla, hogy nem magasabb szintü mint te, mert ha az, lehet hogy nem éled túl a küzdelmet. Tartsd fejben, hogy bármikor elmenekülhetsz, de néha ez csak sokadik próbálkozásra sikerül, eközben csapásokat kapsz és adsz, ezért idöben gondold meg, amíg van elég életeröd. Vehetsz magadnak páncélzatot Pegazus Páncélgyárában és fegyvereket MightyE Fegyverboltjában a városok föterén, hogy nagyobb esélyed legyen a szörnyek ellen az erdöben.

Miután legyözted az ellenfeled, valószínüleg kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtél el, azaz lecsökkent az életeröd. Ezért menj a Gyógyító kunyhójába, és máris felépülhetsz. Amíg elsö szintü vagy, addig a gyógyítás ingyenes, utána már aranyba kerül és egyre drágább lesz, ahogyan egyre magasabb szintet érsz el. Jegyezd meg, hogy drágább, ha többször kevés életeröt gyógyítasz, mint ha egyszerre többet, ezért, ha spórolni szeretnél, kockáztatnod kell egy-két harcon keresztül, és több csata sérelmeit egyszerre gyógyítattnod meg az öreg vajákossal. Erre százalékos arányban van lehetöséged, ha nem lenne elég a zsebedben "cipelt" arany a teljes gyógyításra.

Miután felkoncoltál jópár szörnyet és fura teremtményt, vissza mehetsz a város föterére, a "Bluspring Harcos Tréning"-be és beszélhetsz a kijelölt mestereddel. A mestered majd elmondja mikor küzdhetsz meg vele (mennyi TP hiányzik), és ha készen állsz, kihívhatod öt, hogy értékelje tudásod (Elötte persze gyógyíttasd meg magad!). A mestered nem fog megölni ha elveszted a harcot vele szemben, ehelyett ingyenesen meggyógyít és utadra ereszt, hogy folytasd a tapasztalatszerzést.

Halál
A halál természetes része minden játéknak, ahol a küzdelemröl van szó. A Zöld Sárkány Legendájában, a halál csak idöleges állapot. Ha legyöz egy ellenfél és meghalsz, elveszted minden pénzed, ami éppen nálad volt (A pénz a Bankban biztonságban van!), és egy keveset elveszítessz az összegyüjtött tapasztalatodból. Míg halott vagy, felfedezheted az árnyékok földjét és a temetöt. A mauzóleumban meg fogod találni Ramiust, a Halál Legföbb Urát. Odalent csak neki van képessége és hatalma arra hogy segítsen neked, vagy feltámasszon. A temetö egyike azon helyeknek, ahova nem tudsz közvetlenül a fötérröl eljutni. Gyakorlatilag, ha halott vagy nem juthatsz el sem a fötérre, valamit az onnan nyíló utak egyikébe sem!

Ha sikerül elég támogatást szerezned Ramiustól, ráveheted, hogy támasszon fel és akkor új nap kezdödik számodra. Egy valódi nap alatt (24óra), 4 játéknap telik el. Ha új nap kezdödött automatikusan feltámadsz.

Új nap
Mint már említettük egy nap alatt a játékban 4 nap telik el. Új nap akkor kezdödik, amikor a városban az óra elüti az éjfélt. Ha új napot kezdtél, engedélyezve lesznek megint az erdei harcok, a pénzed után a bankban érdeklödhetsz (ha a bankárok megvannak bízva ennek a teljesítésével!), és sok értéked is frissül ilyenkor. Feltámadsz holtadból -ha esetleg meggyilkolt egy ellenfél és nem vetted igénybe Ramius varázstudományát- és egy új esélyt kapsz a változatosan csodálatos világban, hogy ismét hös legyél. Ha egy teljes játéknapon nem lépsz be, elveszted az adott napon a lehetöséged a játékra (ez azt jelenti, hogy csak akkor van új játéknapod, ha be is jelentkezel, több napi távollét nem jelenti azt, hogy többet játszhatsz). Erdei csata, Harc más játékossal, különleges bónuszuk, juttatások, hátráltatások azok a dolgok, amik naponta frissülnek, és a nagy kaland, csak akkor járnak neked, ha bejelentkezel és játszol.

Harc más játékosok ellen
Zöld Sárkány Legendájában a harcosok egymással is meg tudnak küzdneni. (PvP - Player vs. Player - Harc más játékos ellen) Az új játékosok védve vannak a PvP módtól az elsö játéknapjukon, mialatt összetudják gyüjteni a tapasztalati pontjukat a szintfejlödéshez (késöbb tudnak támadni más játékosra). Néhány szerveren a PvP mód kivan kapcsolva, hogy ne lehessen egymásra támadni, csak a szörnyekre. Az, hogy a PvP harcok engedélyezve vannak e könnyen kideríthet. Ha a fötéren látsz "Harc más játékossal" gombot, akkor igen. Itt nem tudod aktiválni (vagy deaktiválni) a PvP módot. Ha megtámadtak és meghaltál PvP harcban, akkor csak a kezedben lévö aranyat és eddigi tapasztalataid 2% -át veszted. Nem vesztessz sem kört, sem egyebet a statisztikádból. Ha megtámadsz valakit PvP-ben, és legyözöd, megkapod tapasztalati ponjainak (TP) 2%-át és az összes nálalévö aranyat. Ha megtámadsz egy másik játékost, de legyöz téged, akkor elveszted a tapasztalati pontjaid 4%-át, és a zsebedben felejtett pénzedet. Ha megtámadtak de legyözöd a támadót, megkapod a magánál tartott aranyát, és 4%-át a tapasztalati pontjainak. Csak a te szinteden lévö harcosokat tudod megtámadni. Például 1-es szinten nem támadhatsz meg 15-ös szintü harcost és fordítva sem. Ha kiveszel egy szobát a fogadóban mielött kiakarsz lépni a játékból, akkor megvéded magad a lehetséges támadásoktól. Az egyetlen módja annak, hogy megtámadjanak a bérelt szobádban, az az, ha megvesztegetik Cedriket, ami igencsak költséges lehetöség. Ha kilépsz szoba bérlése nélkül, az azt jelenti, hogy bárki megtámadhat anélkül, hogy megvesztegetné csapost a kocsmában. Nem lehet megtámadni amíg online vagy, csak akkor amikor nem vagy játékban, tehát ha többet játszol, nagyobb biztonságban vagy ;-). Ha halott vagy, vagy megtámadnak és megölnek, amíg újra be nem lépsz nemtudnak ismét megtámadni, úgyhogy ne ilyedj meg ha egy éjjel 30-40 alkalommal is megtámadnak mialatt inaktív vagy. Ha egy kör során többször bejelentkezel, újra és újra támadhatóvá válsz.

Készen állsz, hogy meghódítsd a világot!
Kaptál pár jótanácsot és ötletet hogyan vészeld át a kezdeti nehézségeket, hogyan zajlik általában a játék, hogyan fejlödj, és hogyan védd meg magad. A többi dolgot neked kell felfedezned! Ne félj a haláltól, különösen amíg fiatal vagy, mert ha meg is halsz, még több dolgot tehetsz és fedezhetsz fel!
Vissza a tartalomjegyzékhez